Netwerk/Overig

Netwerk, internet, virussen, computer accessoires en overig


Een thuisnetwerk is op het gebied van internet een belangrijk iets.
Het geeft u toegang tot de digitale buitenwereld. Op de dag als vandaag kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder.
Een veilig en stabiel thuisnetwerk klinkt gemakkelijk maar in de praktijk zien we helaas met enige regelmaat dat netwerken niet veilig zijn opgebouwd.
In 75% van de gevallen gebruikt men de standaard wachtwoorden die geleverd worden door de aanbieder.
Wat ook een veel voorkomend probleem is, dat het WIFI signaal ”slecht” is, iets waar u ook niet op zit te wachten op plekken in het huis waar u juist een snelle WIFI verbinding nodig hebt.


Inhoud:

Klik op een link hieronder om gelijk naar het onderwerp te springen

Thuisnetwerk
Printers en overige accessoires
Uw huidige pc opschonen of virussen verwijderen


Thuisnetwerk


Vaak krijgt u van uw internet provider(Ziggo/UPC/KPN) een modem geleverd en is het aan u om de rest te doen. Soms kan u een monteur van de internet provider laten komen om het voor u in te stellen.
Waar u rekening mee moet houden als u van deze service gebruik maakt dat er eventuele hoge kosten aan verbonden zijn en dat de service die geleverd wordt zeer beperkt is tot internet.
Wilt u bijvoorbeeld ook uw printer aansluiten of uw Wifi naam en wachtwoord laten veranderen kost dat vaak extra. Wat wij u kunnen leveren als dienst is uitgebreider en uiteindelijk veel goedkoper.
Wij zorgen dat al uw apparaten verbinding hebben en werken, tevens kijken wij of de beveiliging up to date is en installeren wij het netwerk naar uw wensen.
Een netwerk welke op uw wensen is aangepast is veel veiliger dan de standaard instellingen.

Heeft u een nieuwe woning of wilt u het complete netwerk vernieuwen naar hogere eisen en snelheden?
Ook kunt u ons benaderen voor het aanleggen van een compleet nieuw thuisnetwerk. Voor meer informatie, neem gerust even contact met ons op.


Printers en overige accessoires


Printers, scanners en andere apparaten voor uw pc zijn vrijwel onmisbaar in het dagelijkse leven. Het kan erg vervelend zijn als deze niet of deels werken. Zeker als u deze net juist nodig heeft.

Vaak als u accessoires op uw netwerk of computer wilt installeren gaat het een tijd even goed, vervolgens komen er problemen met de komst van een nieuw modem of ander apparaat.
De oorzaken dat u uw printer of accessoires niet meer kunt vinden op uw computer of netwerk zijn erg verschillend. Dit kan technisch zijn maar ook simpel een draadje los of een defect apparaat.
Wij kunnen deze oorzaken opzoeken en oplossen. Als apparaten vaak aan het begin van gebruik goed worden ingesteld heeft u er voor de verdere verloop geen problemen meer mee.


Uw huidige pc opschonen of virussen verwijderen


Het gebruik van een computer neemt ook verschillende risico’s met zich mee.
Tegenwoordig is geen enkele computer meer veilig van virussen, reclame software(spam), Phishing(bijv. namaak bank websites). Al dit soort dingen hebben maar 1 doel, uw geld of gegevens stelen voor eigen gewin.
Een virus of een ander gerelateerd iets kan binnen enkele seconden op uw computer komen of het nou is door op een onveilige website iets te downloaden of via een ander programma ingebouwd.
Dat terzijde is er nog een nadeel aan het gebruik van een computer, deze wordt op den duur langzaam en uw geheugen zit snel vol. Meestal wordt er gedacht aan uitbreiding van het geheugen en dat gaat gepaard met kosten
terwijl dat niet eens nodig is. Veelal wordt de computer gevuld met tijdelijke bestanden zoals internet plaatjes, updates, en software wat u niet eens gebruikt.
Wij kunnen uw computer in de staat brengen zoals u hem na aanschaf heeft ervaren. Wij verwijderen in uw bijzijn alle onnodige software, virussen en bestanden zodat deze weer snel en goed functioneert.


Bent u geïnteresseerd in één van onze diensten? Neem gerust contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn: