Laptop

Laptops en SSD


Laptops zijn de perfecte uitvinding voor een computer die makkelijk te verplaatsen is.
Laptops zijn er in alle vormen, sterktes en maten. Het nadeel van laptops is dat het een gesloten systeem is, dat wil zeggen dat er naast het geheugen en de hardeschijf niets aan te passen is.
Een laptop kan maar een beperkt aantal jaar met de tijd mee gaan zoals de meeste elektronica maar het grote verschil met een desktop pc is dat een desktop pc in onderdelen te up-graden is.


Inhoud:

Klik op een link hieronder om gelijk naar het onderwerp te springen

Aankoop van een laptop
Trage laptop
Hardeschijf vervangen voor een snelle SSD


Advies en gebruiksklaar maken:


 

Wij kunnen u adviseren in de aankoop van een nieuwe laptop, wij letten op de volgende punten:

 • U geeft aan waarvoor u de laptop voor wilt gebruiken
 • U geeft aan hoe groot het beeldscherm moet zijn
 • U geeft aan wat uw budget is

Na het advies en de koop gaan wij als volgt te werk:
Wij krijgen de laptop binnen op ons adres, dan controleren wij de laptop op eventuele schades of fabrieksdefecten. Hierna gaan wij de laptop gebruiksklaar maken voor u.

Veel laptops bevatten vaak 30 dagen probeer (trial) software, advertentie software en andere onnodige en vertragende software. Al dit soort standaard geïnstalleerde software vertragen de laptop aanzienlijk terwijl u hier nooit gebruik van maakt.Tegenwoordig bevat Windows en ook andere soorten software ”telemetry”. Telemetry betekend dat alles wat u op de computer doet dit anoniem naar de product (bijvoorbeeld Windows) servers stuurt om vervolgens dit weer door te verkopen aan reclame aanbieders.

Het gebruiksklaar maken van de laptop betekend dat wij alle bovenstaande software verwijderen voor u.
Tevens zullen wij enkele optimalisaties uitvoeren omtrent het verwijderen van telemetry functies.
Daarna gaan wij de laptop voor u personaliseren naar wens, achtergronden veranderen, accountnamen erop zetten, en eventueel door u aangeleverde documenten of data.

Vervolgens komen wij op het laatste punt van personalisering, de gebruikssoftware die u nodig heeft bijvoorbeeld:

 • Microsoft Office
 • Printer software
 • Programma’s
 • Games

LET OP: Software met een betaalde licentie moet u wel in bezit hebben of aanschaffen.

Hierna plaatsen wij alles weer in de doos zoals bij de originele opening om het gevoel van een nieuw product te ervaren. Wij brengen het product voor een kleine prijs naar u toe of u kunt het ook bij ons ophalen.

Desgewenst zijn wij ook bereid om uw systeem thuis aan te sluiten met bijvoorbeeld de bijbehorende printer, wifi, smarthome accessoires edg.


Laptop Traag?


Als uw laptop traag is of niet (goed) meer werkt kunt u ook bij ons terecht, wij gaan het probleem opsporen en doen ons best om dit weer te maken.

Frank is hier een laptop aan het proberen te maken. Helaas heeft deze het niet overleeft en bleek een onderdeel kapot te zijn die niet te vervangen is.

Een trage laptop kan verschillende oorzaken hebben:

 • Virus op de laptop
 • Veel programma’s die opstarten
 • Geheugen is vol
 • Hardwarematig versnellen (hardeschijf vervangen)

Een kapotte of niet startende laptop kan de volgende oorzaken hebben:

 • Batterij defect
 • Hardeschijf defect
 • Geheugen defect
 • Overig component defect (meestal niet te maken)

Bij deze bovenstaande problemen kunnen wij u niet garanderen dat de laptop gaat werken. Wel kunnen wij uw data proberen terug te halen als u deze data (foto’s, documenten etc.) graag terug wilt. Dit kan alleen als de hardeschijf zelf fysiek niet defect is.

**Schermreparaties voeren wij niet uit, dit vooral omdat het lastig is om aan onderdelen te komen**


Hardeschijf (HDD) vervangen voor een SSD(Solid State Drive).


Diensten zoals de hardeschijf (verkort HDD) vervangen voor een SSD (Solid State Drive) kunnen wij ook voor u uitvoeren. Dat is een nieuw type hardeschijf wat de laptop wel tot ongeveer 70% sneller kan maken.
Hierbij maken wij de laptop/pc open en vervangen wij de hardeschijf, daarbij zetten wij alle data van uw oude hardeschijf 1 op 1 over naar uw nieuwe. Deze klus kan binnen 1 dagdeel voor u klaar zijn op het moment dat de SSD en uw laptop bij ons binnen is.

**Uw oude hardeschijf/gegevensdrager(s) kunnen wij fysiek voor u vernietigen, zo bent u er zeker van dat alles ook daadwerkelijk niet meer terug te halen is op uw oude hardeschijf/gegevensdrager(s)**


Bent u geïnteresseerd in één van onze diensten? Neem gerust contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn: